Start Campagne

Start Campagne

Start Campagne

Vandaag lanceren we met de Vlaams Belang Jongeren de campagne BLACK PETE MATTERS: Zwarte Piet is traditie en geen racisme!

De laatste jaren ligt de figuur en rol van Zwarte Piet steeds meer onder vuur. Sommige middenveldorganisaties en personen uit de cultuurwereld die zich voornamelijk ter linkerzijde van het politieke spectrum bevinden halen elk jaar weer opnieuw uit naar de Sinterklaastraditie. Zwarte Piet zou racistisch zijn omwille van zijn roetzwarte huidskleur. Iedereen weet echter dat Piet zo zwart ziet omwille van zijn escapades door menig schoorsteen. Toch blijven bepaalde drukkingsgroepen volharden. Dit leidde bijvoorbeeld tot de introductie van roetpieten en regenboogpieten. Ook bedrijven plooiden al snel voor deze nieuwe politiek-correcte dictatuur: HEMA verwijderde in hun filialen bijvoorbeeld alle verwijzingen naar Zwarte Piet. Sinterklaasoptochten werden verstoord door extreem-links tuig en de openbare omroep ondertekende zelfs mee het belachelijke pietenpact waardoor Zwarte Piet werd verbannen in alle kinderprogramma’s.

Voor de Vlaams Belang Jongeren is de maat vol. Wij zullen ons blijven verzetten tegen de vervanging van onze cultuur en tradities. Dit jaar starten wij de campagne BLACK PETE MATTERS. Wij zullen acties op poten zetten in zowel Vlaanderen en Nederland en een ongeziene campagne voeren via sociale media.