What’s next?

What’s next?

What’s next?

Onze cultuur staat onder druk. Wie had nog maar tien jaar geleden geloofd dat Kerstmarkten vervangen zouden worden door ‘wintermarkten’, Paaseieren door ‘verstopeieren’ en Zwarte Piet door een ‘Kleurenpiet’? Het lijkt absurd, maar de meest onschuldige Vlaamse tradities worden vandaag door een linkse minderheidslobby geproblematiseerd.

Daar blijft het echter niet bij. Straatnamen die verwijzen naar historische figuren die enige honderden jaren later plots ‘fout’ bleken te zijn, moeten er aan geloven. In de Verenigde Staten worden standbeelden neergehaald en is het inmiddels not done voor kinderen om zich als Indiaan te verkleden. Deze culture war die meer en meer naar Vlaanderen en Europa overwaait, is vooral een oorlog tégen de Europese cultuur.

Elke dag opnieuw lezen we het in de kranten: wij, de Europeanen, zijn schuldig. Wij zijn gevaarlijk. Wij zijn racistisch. En om penitentie te doen, zo schrijven diezelfde kranten, moeten we eindelijk leren om tolerant te zijn – dat wil zeggen onze grenzen openen voor die migranten die inmiddels al grote delen van onze grootsteden beheersen.

Zwarte Piet is niet het einde van deze anti-Vlaamse en anti-Europese campagne. Het is nog maar het begin.